DRET PENAL (DRET CRIMINAL) I DRET PENITENCIARI

Conceptes elementals:

 

1. Delictes

2. Jurisdicció de menors

3. Jutjat d’instrucció

4. Jutjat penal

5. Audiència Provincial

6. Tribunal del Jurat

7. Jutjat de Vigilància Penitenciària

8. Especialitat en Audiència Nacional (art. 65 Llei orgànica del poder judicial)

 

L’àrea de Dret Penal és la més coneguda del DESPATX PEÑA I NOFUENTES ADVOCATS, de fet el Sr. DAVID PEÑA I NOFUENTES és autor de diferents publicacions jurídiques sobre la matèria en aquesta branca i ha elaborat la tesi doctoral en delictes societaris, ia més defensant procediments que han sorgit a l’opinió pública. En tot cas, parlem d´una especialitat en la qual el Sr. PEÑA I NOFUENTES i el despatx han participat en més de 4.000 defenses en procediments de la jurisdicció criminal.

La defensa d’interessos de ciutadans en procediments penals té diverses perspectives:

a) Defensa en sentit propi, és a dir, qualsevol ciutadà es pot proveir implicat en un procediment penal, sí, no cal ser una persona titllada de delinqüent per haver de ser defensat en un procés penal.

Qualsevol tipus de procediment penal requereix l’assistència d’un advocat expert en matèria penal, des d’un problema de convivència veïnal (amenaces, coaccions), qualsevol baralla amb o sense lesions, algun tipus de problema per insults … tots han de ser perfectament defensats davant els tribunals o jutjats de la jurisdicció pena o l’Audiència Provincial).

Però el Dret Penal és més ampli que totes aquestes conductes descrites, ja que pot abastar problemes amb l’Administració (amb Hisenda, Ajuntaments, Estat), o problemes amb els cossos policials (CONTROLS DE ALCOHOLÈMIA, CONTROLS D’IDENTIFICACIÓ, FALSEDATS …)

I no cal ser un delinqüent per tenir aquest problema. De vegades no sabem on i a qui acudir: LA MILLOR DEFENSA CONSISTEIX EN ESTAR BÉ ASSESSORAT PER UN ADVOCAT DE CONFIANÇA.

En Dret Processal Criminal regeix el principi de presumpció d’innocència, és a dir, l’Estat ha d’aconseguir les proves perquè condemnin al presumpte culpable, i han de trobar aquestes proves respectant la CONSTITUCIÓ ESPANYOLA de 1978: AQUESTA ÉS LA FUNCIÓ DEL ADVOCAT CRIMINALISTA: VETLLAR PELS DRETS DE L’IMPUTAT.

b) Acusació: consisteix en:

b1) Exercitar la reclamació per danys i perjudicis en un procediment penal (ACCIÓ CIVIL, RECLAMANT LA REPARACIÓ, RESTITUCIÓ O INDEMNITZACIÓ). És un dret constitucional que ho pot exercitar el ministeri fiscal, o bé el advocat de confiança.

b2) Exercitar l’acció penal, és a dir, actuar en el procediment com a acusació particular o privada o popular, en nom dels teus interessos, demanant la continuació del procés en les diverses fases del mateix, fins a arribar a judici oral per obtenir una sentència condemnatòria del responsable de la infracció penal, és a dir, buscar que es condemni al culpable.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca