Durant la primera setmana del mes d´octubre d´aquest any 2018 el nostre despatx professional ha defensat els drets d´un ciutadà davant de l´Audiència Provincial de Lleida. Les acusacions demanaven sis anys de presó per un delicte continuat d´estafa.
El nostre client estava en situació de presó provisional, i les condicions per preparar una defensa no han estat les millors. De fet, l´empresonament provisional condiciona el dret a reunir-se entre client i advocat, així com el dret a reunir-se entre client i diferents professionals que haurien de fer informes pericials en el camp de medicina i en el camp d´auditoria económica.
A més a més, la premsa “celebra el seu judici paral·lel” i fa un ús determinat del material de les sessions de judici oral retallant les declaracions d´acusats, testimonis o informes pericials per “crear la seva pròpia realitat judicial”.
Entenem que els professionals del gremi periodístic no tenen una bona formació jurídica ni coneixent la legalitat processal, ni la material i en sovint tampoc tenen clara la realitat de la Constitució com a Norma Fonamental.
Caldria més formació: sí, especialment si es volen dedicar a fer periodisme de tribunals de forma brillant i amb rigor.
Aquest judici celebrat a Lleida a més era important pel periodisme per quant la Fiscalia descriu en el seu escrit d´acusació que el nostre client cometia l´engany propi del delicte d´estafa en platós televisius (més de 20 entre 2010 i 2016) i en diferents entrevistes per la premsa escrita.
Però, Senyor Fiscal, els periodistes d´Illes Balears no van ser enganyats, perquè ells van acompanyar el meu client i la seva familia a Pamplona i a Barcelona, i van entrevistar la Dra. Patiño, especialista en oncologia infantil qui va declarar, i així consta que calia allargar la vida de la menor i donar-li qualitat de vida.
Per què, Senyor Fiscal, no va demanar la citació d´aquesta metgessa? Segurament, perquè no li pot interessar escoltar-la, ja que el nostre client simplement va repetir, a la seva manera, allò que escoltava d´aquesta doctora i altres metges de França, els quals van intercanviar informació amb la Dra. Patiño.
Cap periodista ha anat a entrevistar a la Dra. Patiño, ni tant sols el nostre valorat i Intel·ligent periodista Sr. Miquel Valls.
El nostre client no va enganyar, i sense engany No existeix delicte d´estafa, i fins i tot el Sr. Fiscal ho va entendre, i per això va alternat en la darrera sessió del judici oral la possibilitat del delicte d´apropiació indeguda, no fos cas que el Tribunal dicti sentència absolutòria pel delicte d´estafa.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca