El procediment penal té 4 fases: 1.- Fase instructora per investigar fets punibles, persones que han intervingut en els fets i determinar on es faria el judici oral arribat el cas; 2.- Fase intermitja en la qual les acusacions formulen l´escrit d´acusació i les defenses els escrits de defensa; 3.- Fase de judici oral en la qual es practiquen les proves que les parts han proposat en els escrits presentats en la fase intermitja i acaba amb la sentència que dicta el jutjat del penal o l´audiència provincial; 4.- Fase d´execució de sentència.
Les reflexions que duem a terme en aquest article consisteixen en tenir clar la premissa inicial relativa a sí entendre com a existent el dret de defensa en aquesta fase instructora, ja que l´article 24.2 CE el preveu, i els arts. 118, 302, 775 LECrim contemplen aquest dret de defensa. En tot cas, no oblidem que el recurs de reforma i subsidiari d´apel·lació el tenim previst en l´article 766 LECrim per combatre totes les resolucions judicials que ens siguin desfavorables.

Com sempre aquí tenen el nostre video sobre el tema que ens ocupa, el qual el tenim publicat al nostre CANAL DE YOUTUBE DE PEÑA I NOFUENTES ADVOCATS.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca