El RD 463/2020 va decretar l´Estad d´Alarma i decidir no tramitar actuacions judicials , i suspendre i paralitzar els terminis processals excepte per als procediments essencials,que van ser els que va identificar el Secretari de Justícia.

Aquest RD 463/2020 es dicta el dissabte 14 de març de 2020 i cada 15 dies s´ha anat prorrogant l´Estat d´Alarma amb la proposta real de suspendre els terminis processals-

No obstant això, el 28 d´abril de 2020 dicta un Reial-Decret Llei 16/2020 que acorda mesures processals,entre les quals hi ha que el jutjats treballin tot el dia (sessions matinals i de tarda).Els judicis se celebrin mitjançant videotrucada, a més de que l´agost de l´11 a l´31 tindrem actuacions judicials.
Per tant, des del 30 d´abril de 2020, en ple Estad d´Alarma,han de tornar jutges i magistrats i funcionaris a recuperar l´activitat.No obstant, la realitat : aquest Reial-Decret Llei 16/2020 no s´aplica, i amb diferents protocols que ha publicat CGPJ i queixes sense dubte,una realitat judicial que permet activitat en horari de matinal i tarde des del 30 d´abril,ja que no la tenim en marxa.

CONSELL:Com advocats hem de reivindicar la posada en marxa de l´Administració d Justícia.En En efecte, tenim marc normatiu que ho permet,i el dret a la tutela judicial efectiva de l´art. 24.1 CE i de el dret a un procediment sense dilacions indegudes de l´art 24.2 CE.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca